Novosti

Konferencija Investicijske platforme za podršku pametnim gradovima i otocima u Europi

Konferencija će se održati na Hvaru 17.6.2019.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske i Europska investicijska banka organiziraju cjelodnevnu konferenciju o pametnim ulaganjima pod nazivom “Investicijske platforme za podršku pametnim gradovima i otocima u Europi”, koja će se održati 17. lipnja 2019. u Arsenalu, u Gradu Hvaru.

Tijekom posljednjih desetljeća, broj stanovnika europskih gradova se povećao, a i njihovo je gospodarstvo napredovalo znatnije nego ostatak teritorija Europe. Gradovi su postali središta istinskog tržišnog natjecanja, trgovine i pružanja vrhunskih usluga. Međutim, gradovi se također suočavaju i s teškim izazovima, kao što su socijalna isključenost, smanjenje proračuna i zagađenje okoliša. Predviđeno povećanje urbanog stanovništva u nadolazećim desetljećima dodatno naglašava mogućnosti i izazove kao model uspješne urbane regeneracije.

Ova cjelodnevna konferencija pružit će poticaj razvoju pametnih gradova i pametnih otoka, kroz rasprave u kojima će sudjelovati ugledni stručnjaci detaljno će se razraditi mogućnosti kako pametnim ulaganjima odgovoriti na postojeće nedostatke u infrastrukturi i omogućiti inovativna projektna rješenja. Na konferenciji će biti predstavljena nova investicijska platforma pametnih gradova i pametnih otoka u Republici Hrvatskoj. Rasprave će obuhvatiti i teme inicijative pametnih gradova, investicijske platforme, financijske instrumente, uključujući i mogućnosti njihovog kombiniranja s bespovratnim sredstvima, pripremu projekata, savjetodavne usluge, tehničku pomoć i nove izvore financiranja.

Nacrt dnevnog reda Konferencije možete pronaći ovdje.

Za sudjelovanje na konferenciji Investicijske platforme za podršku pametnim gradovima i otocima u Europi možete se prijaviti ispunjavanjem internetskog obrasca za prijave.

Više informacija o događaju i mogućnostima dolaska na Otok Hvar možete pronaći na internetskoj stranici Europske investicijske banke. 

 

Izvor: https://razvoj.gov.hr/vijesti/konferencija-investicijske-platforme-za-podrsku-pametnim-gradovima-i-otocima-u-europi/4027

Back to top button