Novosti

VAŽNA OBAVIJEST! PRIVREMENA OBUSTAVA KOĆE – SVIBANJ/LIPANJ 2020. – COVID-19

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da će u razdoblju od 16. svibnja 2020. godine u 00:00 sati do 15. lipnja 2020. godine u 24:00 sata biti proglašena druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama – koćama radi pandemije COVID-19.   

Navedena privremena obustava ribolova provodit će se na čitavom moru Republike Hrvatske, no nije obvezna za sve ribare u segmentu ribolova pridnenom povlačnom mrežom – koćom. Točnije, oni koji žele sudjelovati moraju se držati svih uvjeta u Uredbi, a to su: plovilo mora biti vezano i ne smije se obavljati niti jedan oblik ribolova, u slučaju premještanja plovila mora se zatražiti odobrenje od Uprave ribarstva, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom zadnje dvije kalendarske godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za potporu.

Ribari koji ne žele sudjelovati u privremenoj obustavi, ne moraju i mogu slobodno obavljati i dalje ribolov, no neće moći ostvariti financijsku potporu.

Slijedom navedenoga, a u svrhu obavljanja kontrole na terenu, molimo zainteresirane korisnike koji žele sudjelovati u privremenoj obustavi da do 16. svibnja 2020. godine dostave obavijest putem e-maila: eufondovi.ribarstvo@mps.hr.

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/vazna-obavijest-privremena-obustava-koce-svibanj-lipanj-2020-covid-19/

Back to top button