Novosti

OBAVIJEST – Objavljeni novi natječaji za dodjelu potpore za inovacije u sektoru ribolova i sektoru akvakulture

Obavještavaju se svi zainteresirani da su objavljeni novi natječaji za dodjelu potpore za inovacije u sektoru gospodarskog ribolova te u sektoru akvakulture:

  • RIBOLOV – Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.1. „Inovacije“

Ovaj Natječaj podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.1. „Inovacije“ za aktivnosti uvođenja ili razvoja novih ili značajno unaprjeđenih proizvoda i opreme, postupaka, tehnika te sustava upravljanja i organizacije u ribolovu, uključujući na razini prerade i stavljanja na tržište proizvoda ribarstva, a koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo.

Korisnik potpore može biti vlasnik/ovlaštenik povlastice za gospodarski ribolov na moru i slatkim vodama, pravna ili fizička osoba subjekt u poslovanju s hranom sukladno posebnom propisu, a koja je korisnik odobrenog ili registriranog objekta za preradu proizvoda ribarstva iz gospodarskog ribolova na moru ili slatkim vodama, zajednički korisnik i znanstveno tijelo.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovoga Natječaja traje do 2. kolovoza 2021. godine.

Pravilnik, Natječaj, obrasci i popratna dokumentacija mogu se preuzeti na sljedećoj poveznici: Mjera I.1. Inovacije – ribolov.

  • AKVAKULTURA – Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.1. „Inovacije“

Ovaj Natječaj podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.1. „Inovacije“ za aktivnosti razvoja tehničkih, znanstvenih ili organizacijskih znanja u akvakulturnim uzgajalištima, razvoja ili uvođenja na tržište novih akvakulturnih vrsta s dobrim tržišnim potencijalom, novih ili znatno poboljšanih proizvoda, novih ili poboljšanih postupaka i upravljačkih i organizacijskih sustava te ispitivanja tehničke ili ekonomske izvedivosti inovativnih proizvoda ili postupaka, a koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo.

Korisnik potpore može biti nositelj dozvole za akvakulturu i znanstveno tijelo

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovoga Natječaja traje do 2. kolovoza 2021. godine.

Pravilnik, Natječaj, obrasci i popratna dokumentacija mogu se preuzeti na sljedećoj poveznici: Mjera II.1. Inovacije – akvakultura.

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/obavijest-objavljeni-novi-natjecaji-za-dodjelu-potpore-za-inovacije-u-sektoru-ribolova-i-sektoru-akvakulture/

Back to top button