Novosti

KOMPENZACIJA ZA AKVAKULTURU I PRERADU (COVID-19) – PRIJAVE ZA DODJELU POTPORE ZA PRVI KRUG

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da su u „Narodnim novinama“ broj 108/20 objavljeni Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.11. „Zaštita javnog zdravlja – COVID-19“ te Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere IV.4. „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture – COVID-19“.

Mjere se provode u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH za 2014.-2020. godine, a podrazumijevaju dodjelu potpore za uzgajivače u akvakulturi te za prerađivače za smanjenje vrijednosti prodaje i/ili smanjenje radnog kapitala/povećanje poslovnih troškova uslijed pandemije COVID-19, a do kojih je došlo u razdoblju od 1. ožujka do 30. lipnja 2020. godine te od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine u odnosu na prethodnu godinu.

Korisnik može potporu zatražiti za smanjenje vrijednosti prodaje (A) ili za povećanje troškova (B) ili za oboje (C).

Uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračuna potpore te podnošenja Zahtjeva definirani su pravilnicima za pojedinu mjeru.

Zahtjevi za dodjelu i isplatu potpore se podnose na temelju pravilnika, za pojedino razdoblje, i to:

  • za razdoblje od 1. ožujka do 30. lipnja 2020. godine rok za podnošenje Zahtjeva je od 8. listopada do 2. studenoga 2020. godine
  • za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine rok za podnošenje Zahtjeva je od 1. siječnja do 1. ožujka 2021. godine.

Popis dokumentacije i obrasci mogu se pronaći na sljedećim poveznicama, u rubrici „Obrasci“:

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/novo-kompenzacija-za-akvakulturu-i-preradu-covid-19-prijave-za-dodjelu-potpore-za-prvi-krug/

Back to top button