5. FLAG natječaj mjera 3.2

Na temelju članka 24. Pravilnika o uvjetima, kriterijima, načinu odabira, financiranja i provedbe lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu („Narodne novine“ broj 27/2019) i Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020., Lokalna akcijska skupina u ribarstvu „Lostura“ objavljuje 02. veljače 2022. godine, FLAG Natječaj za provedbu aktivnosti u okviru Mjere 3.2. Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane, verzija 2.0..

Ukupno raspoloživa sredstva javne potpore za sufinanciranje operacija u okviru Mjere 3.2. iznosi 770.293,71 kuna. Najniža vrijednost potpore iznosi 7.500,00 kuna dok najviša vrijednost potpore iznosi 385.000,00 kuna.

Intenzitet potpore iznosi 50% ukupnih prihvatljivih troškova u okviru operacije, odnosno 100% ako je podnositelj javnopravno tijelo ili poduzeće kojem je povjereno obavljanje usluga od općeg gospodarskog interesa ili je podnositelj zadruga, organizacija civilnog društva, udruga, ustanova u javnom vlasništvu ili komunalno poduzeće (ukoliko nije javnopravno tijelo) ili u slučaju kada postoji više partnera koji provode zajednički projekt te se time udovoljava kriteriju „zajedničkog korisnika“ za dodjeljivanje većeg intenziteta potpore.

Natječaj je namijenjen jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, komunalnim poduzećima ili ustanovama u javnom vlasništvu, organizacijama civilnog društva/udruga i zadruga sa sjedištem unutar obuhvata ribarstvenog područja LAGUR-a Lostura, što uključuje Općine Pakoštane, Pašman, Tkon i Sv. Filip i Jakov te Grad Biograd na Moru.

Kako bi operacija bila prihvatljiva mora udovoljavati sljedećim uvjetima:

a) Aktivnosti odnosno projekt se mora provoditi na području obuhvata ribarstvenog područja FLAG-a „Lostura“

b) Manifestacije se mogu održavati samo na javnim površinama unutar ribarstvenog područja FLAG-a.

Potencijalni prijavitelji mogu postaviti pitanja do najkasnije deset (10) kalendarskih dana prije dana isteka roka za podnošenje prijave na e-poštu lagur.lostura@gmail.com te će pitanja s odgovorima biti objavljena na službenoj stranici LAGUR-a „Lostura“: www.flag-lostura.hr

Stručna služba LAGUR-a održati će informativnu radionicu za sve potencijalne prijavitelje, koja će se održati:

07.02.2022. godine (ponedjeljak) u Biogradu na Moru u zgradi Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru (konferencijska dvorana, 1 kat), Bukovačka ulica 23, 23210 Biograd na Moru s početkom u 11:00 sati.

Podnošenje prijava na Natječaj za Mjeru 3.2. traje od 08. veljače 2022. godine do 08. ožujka 2022. godine.

Tekst natječaja, pripadajuće obrasce i priloge možete preuzeti u nastavku.

TEKST NATJEČAJA:

OBRASCI:

PRILOZI:


OBAVIJEST O IZMJENI INFORMATIVNE RADIONICE (06.02.2022.)

Zbog epidemioloških mjera uzrokovane COVID situacijom informativna radionica se neće održati uživo kako je gore navedeno već će se održati preko ZOOM platforme.

Priključiti se možete preko dolje navedenog linka i podataka. Ukoliko ćete imati kakve poteškoće slobodno nas kontaktirajte.

Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/81877067958?pwd=REI3OUZTeTV1NUtVaU9zNzBlbTFVdz09
Meeting ID: 818 7706 7958
Passcode: 829609

UPUTE:
Na radionicu se priključuje putem navedenog linka. Link će biti aktivan 07.02. od 10.45 sati. 
Radionica počinje u 11 h.
Preporučamo da se prijavite barem 5 minuta prije početka radionice. Molimo Vas da prilikom prijave koristite svoje ime i prezime kako bi mogli evidentirati prisutnost.
Potrebno je kliknuti na link i slijediti upute.
Minimalna oprema za sudjelovanje na radionici su zvučnici i tipkovnica. Iako, bilo bi dobro da imate i mikrofon te eventualno kameru.
Ukoliko koristite prijenosno računalo, zvučnik i mikrofon su obično integrirani na računalu, dok je kod stolnih računala ovo dodatna oprema.
Predviđeno je da se tijekom radionice može razgovarati upotrebom mikrofona, međutim platforma ima i opciju “chat” tako da oni koji nemaju mikrofon mogu komentirati putem chata.
Kako bi izbjegli mikrofoniju, molimo Vas da udaljite mobitele od računala tijekom radionice.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.


OBJAVA REZULTATA ODABIRA PROJEKATA ZA MJERU 3.2. „RIBARSKE MANIFESTACIJE I AKTIVNO SUDJELOVANJE TURISTA U PRIPREMI HRANE“

Sukladno točki 18. stavka 3. LAGUR natječaja M.3.2.„Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ verzija 2.0. , nakon završetka postupka odabira projekata po LAGUR natječaju te donesenih konačnih Odluka od strane Upravnog odbora LAGUR-a Lostura, dana 10. lipnja 2022. godine objavljuju se rezultati odabira projekata.

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Lostura je na sjednici održanoj 23. svibnja 2022. godine donio Odluku o odabiru projekata pristiglih na 5. LAGUR natječaj za provedbu Mjere 3.2. „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ verzija 2.0..

Na natječaj je pristiglo ukupno 3 projektne prijave, a nakon pozitivnih rezultata u postupcima administrativne kontrole i ocjenjivanja projekata donesene su Odluke o odabiru projekata za 3 projekta.

Odobreni projekti mogu se pregledati na niže navedenoj poveznici.


1. IZMJENA FLAG NATJEČAJA ZA PROVEDBU MJERE 3.2. “RIBARSKE MANIFESTACIJE I AKTIVNO SUDJELOVANJE TURISTA U PRIPREMI HRANE”

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Lostura 21.02.2023. godine objavljuje IZMJENU FLAG natječaja za provedbu Mjere 3.2. „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane”.

Upravni Odbor FLAG-a Lostura na svojoj 31. sjednici održanoj 16.02. 2023. godine donio je Odluku o izmjeni obrazaca FLAG natječaja za provedbu Mjere 3.2. „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane” koji je objavljen 02.002. 2023. godine.

Predmetna izmjena odnosi se na prilagodbu obrazaca Zahtjeva za isplatu slijedom uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Izmijenjeni obrasci za Zahtjev za isplatu i Odluka Upravnog odbora o izmjeni natječaja nalaze se u prilogu.

IZMIJENJENI OBRASCI

ODLUKA UPRAVNOG ODBORA

Back to top button