Novosti

NOVO – Objavljen Pravilnik u okviru mjere II.9. „Prijelaz na sustave za okolišno upravljanje i reviziju te na ekološku akvakulturu“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je objavljen Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.9 „Prijelaz na sustave za okolišno upravljanje i reviziju te na ekološku akvakulturu“ („Narodne novine“, broj 32/21) u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godine.

Predmet potpore je sufinanciranje prijelaza sa konvencionalnih metoda akvakulturne proizvodnje na ekološku akvakulturu i/ili pripreme za sudjelovanje u EMAS-u s ciljem promicanja razvoja ekološke akvakulture ili akvakulture koja učinkovito koristi energiju.

Korisnici potpore su nositelji dozvole za akvakulturu.

Pravilnik će se provoditi putem natječaja kojim se definira način i rok podnošenja zahtjeva, razdoblje prihvatljivosti troškova te iznos javne potpore koji se može ostvariti.

Pravilnik se može pronaći ovdje, a na istoj poveznici će po objavi biti dostupan i natječaj te pripadajuća dokumentacija.

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/novo-objavljen-pravilnik-u-okviru-mjere-ii-9-prijelaz-na-sustave-za-okolisno-upravljanje-i-reviziju-te-na-ekolosku-akvakulturu/

 

Back to top button