Novosti

OBAVIJEST – Objavljen NOVI Pravilnik za mjeru II.13. „Osiguranje akvakulturnih stokova“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je objavljen novi Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.13. „Osiguranje akvakulturnih stokova“ („Narodne novine“, broj 32/21).

Osim usklađivanja odredbi sa izmjenama Zakona o akvakulturi, novi Pravilnik sadrži i izmjene u odnosu na rok za podnošenje Zahtjeva za potporu te nove obrasce i popis dokumentacije za podnošenje Zahtjeva za potporu.

U skladu sa novim Pravilnikom, Zahtjevi za potporu se podnose jednom godišnje, u razdoblju od 1. svibnja do 31. kolovoza, a omogućena je i iznimka za police osiguranja sklopljene nakon 31. kolovoza (detaljnije informacije su navedene u članku 7. Pravilnika).

Novi Pravilnik, obrasci i popratna dokumentacija mogu se pronaći ovdje.

NAPOMENA Ovaj (novi) Pravilnik se ne primjenjuje u slučajevima u kojima je odluka o zahtjevu za potporu na temelju Pravilnika iz 2016. godine donesena prije stupanja na snagu ovoga Pravilnika (prije 1. travnja 2021. godine). U tim slučajevima će se postupci završiti po odredbama Pravilnika iz 2016. godine. 

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/obavijest-objavljen-novi-pravilnik-za-mjeru-ii-13-osiguranje-akvakulturnih-stokova/

Back to top button