Novosti

Objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladius)

Obavještavamo sve zainteresirane da je u Narodnim novinama broj 46/22 od 15. travnja 2022. godine objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladiushttps://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_04_46_585.html.

Predmetni propis donosi raspodjelu kvote na segmente ribolova te popis plovila koja mogu ostvariti pravo na ribolov igluna plutajućim parangalom, kao i popis plovila koja mogu ostvariti pravo na ribolov igluna odmetom/panulom. Rok za prihvaćanje i ustupanje dodijeljene kvote je 25. travnja 2022.

Za sva dodatna pojašnjenja i upute, posebno one vezane uz ispunjavanje obrazaca (Izjava o prihvaćanju kvote i Izjava o ustupanju kvote za plutajuće parangale te Iskaz interesa za odmet i panulu), djelatnici Uprave ribarstva stoje na raspolaganju.

Napominjemo da godišnja naknada za kvotu za 2022. godinu iznosi 0,50 kn/kg.

Rok za plaćanje kvote za ribolov igluna plutajućim parangalom je 60 dana od datuma potpisivanja Izjave o prihvaćanju kvote, dok su vlasnici plovila koji kvotu iskorištavaju po olimpijskom principu dužni uplatu izvršiti najkasnije do 31. prosinca tekuće godine za onu količinu kvote koja se iskoristi.

 

Pravilnik stupa na snagu dan nakon dana objave odnosno 16. travnja 2022.

Izvor: https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=5226

Back to top button