Novosti

Obavijest korisnicima povrata plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za pogon ribarskih plovila za namjene u ribolovu o kvotama za 2023. godinu

Obavještavaju se svi zainteresirani da je za 2023. godinu izvršen obračun kvota te je donesen popis kvota i plovila (CFR broj) koja mogu koristiti povrat trošarina plaćenih za bezolovni motorni benzin za namjene u ribarstvu tijekom 2023. godine. Tablica će biti ažurirana u slučaju promjena nastalih korekcijom ili promjenom kvote kako je propisano Pravilnikom o primjeni Zakona o trošarinama (NN 1/19 , 80/2020 i 125/22).
Zahtjev za povrat trošarine podnosi se kvartalno tijekom kalendarske godine nadležnom carinskom uredu na obrascu Zahtjev za povrat trošarine – Obrazac ZRB iz Priloga 4. Pravilnika te Evidencije nabave bezolovnog motornog benzina s pripadajućim računima.
Pravilnik o primjeni Zakona o trošarinama te potrebne obrasce možete pogledati ovdje.
Potrebni obrasci dostupni su na službenim stranicama Ministarstva financija – Carinske uprave  – obrasci.

Popis kvota i plovila koji mogu koristiti povrat nalazi se ovdje.

Važna napomena:
Mole se ovlaštenici povlastica za čija plovila nije dodijeljena kvota za 2023. godinu da nam se jave do 15.3.2023. godine kako bi izvršili obračun jer za plovila koja nisu imala ribolovnu aktivnost tijekom 2022. godine kvota nije izračunata.
Možete se javiti na mail mirta.novak@mps.hr

Izvor: https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=5268

Back to top button